Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 3. do 5. svibnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježena je prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, u kojoj su tri osobe lakše ozlijeđene, te dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su brzina neprilagođena uvjetima na kolniku, nepoštivanje prednosti prolaska i nepropisno kretanje kolnikom.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 10. do 12. svibnja,  na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježena je prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, te prometna nesreća s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su oduzimanje prednosti prolaska i nepropisno skretanje.

U nadzoru prometa utvrđen je 71 prometni prekršaj, od čega 22 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 17 prekoračenja ograničenja brzina kretanja, sedam nekorištenja sigurnosnih pojaseva, tri nepropisna parkiranja, dva upravljanja tehnički neispravnim vozilima, dva nekorištenja reflektirajućeg prsluka ili biciklističke odjeće, dva upravljanja vozilima za vrijeme zabrane, dva prekršaja mladih vozača koji su upravljali osobnim automobilima čija je snaga motora veća od 80 kW i jedno upravljanje prije stjecanja prava.

Iz prometa je isključeno 27 vozača i dva vozila. Sukladno Zakonu o obveznom osiguranju u prometu utvrđena su dva prekršaja upravljanja vozilima za koje nisu sklopljene police obveznog osiguranja.

U posebne prostorije do otrježnjenja bilo je smješteno sedam vozača. Uhićena su tri vozača protiv kojih su provedeni žurni prekršajni postupci, u kojima su kažnjeni novčanim  kaznama, kaznama uvjetnog i bezuvjetnog zatvora i zabranama upravljanja vozilima B kategorije. Na izdržavanje kazne zatvora u bjelovarski zatvor predana je jedna osoba.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 11. svibnja, u 21.45 sati u Starogradskoj ulici u Starigradu, kada je 49 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,18 g/kg. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstava, nakon čega je uhićen. Protiv vozača je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanom kaznom, kaznom uvjetnog zatvora i zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveće prekoračenje ograničenja brzina kretanja utvrđeno je u petak, 10. svibnja, u 19.38 sati u Ulici kralja Zvonimira u Reki, gdje je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 117 km/h, iako je brzina ograničena na 60 km/h.  

 

Dobro je podsjetiti

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.



Stranica