Predavanje roditeljima u Svetom Petru Orehovcu u sklopu projekta "Nisi sam"

U ponedjeljak, 20. svibnja, u Osnovnoj školi u Svetom Petru Orehovcu održano je edukativno predavanje u sklopu projekta „Nisi sam“, i to za roditelje učenika 5., 7. i 8. razreda, njih 55. Predavanje su održali policijski službenici Policijske postaje Križevci.

Foto: Pu koprivničko - križevačka   

U ponedjeljak, 20. svibnja,  u Osnovnoj školi u Svetom Petru Orehovcu održano je  edukativno predavanje u sklopu projekta „Nisi sam“, i to za roditelje učenika 5., 7. i 8. razreda, njih 55. Predavanje su održali policijski službenici Policijske postaje Križevci.

Roditeljima su tom prilikom dani primjeri  iz prakse za vršnjačko nasilje, te je istima skrenuta pozornost na institucije kojima se mogu obratiti za pomoć ukoliko je njihovo dijete žrtva bilo kakvog zlostavljanja.

Također, pričalo se o nasilju putem elektroničkih medija, sa kojim su djeca vrlo malo upoznata, odnosno smatraju da ili toga nema ili da im se tako nešto ne može dogoditi. Pojašnjeno im je na koji način mogu zaštiti svoje dijete na Internetu, ali i iste kontrolirati kada se nalaze na mreži. 

Ujedno su isti upoznati i sa seksualnim deliktima na štetu djece, a koji se također pojavljuju na društvenim mrežama i mobilnoj komunikaciji. 

Na kraju predavanja roditelji su bili zadovoljni sa prezentiranim, naročito sa načinima zaštite svoje djece,  te su u budućnosti dogovorene radionice vezane za rečeni projekt u kojem će sudjelovati njihova djeca i pobliže se upoznati sa spomenutom tematikom.



Stranica