Stanje sigurnosti od 27. svibnja do 2. lipnja.

STANJE KRIMINALITETA - U proteklom tjednu zabilježeno je 20 kaznenih djela, od čega sedam kaznenih djela općeg kriminaliteta, devet kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta i četiri iz organiziranog kriminaliteta.

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA    

U proteklom tjednu zabilježeno je 20 kaznenih djela, od čega sedam kaznenih djela općeg kriminaliteta, devet kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta i četiri iz organiziranog kriminaliteta.

Kazneno je prijavljeno 11 osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je sedam prekršaja, od čega dva prekršaja tučnjava, drsko ponašanje, prekršaj svađe i vike, dva davanja pića pijanim osobama i prekršaj lažnog predstavljanja.

Prekršajno je prijavljeno devet osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 18 prometnih nesreća, od čega osam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i deset prometnih nesreća s materijalnom štetom. Tjelesne ozljede zadobilo je 12 osoba. Teško su ozlijeđena tri vozača osobnog automobila, vozač bicikla i pješak, a lakše su ozlijeđena četiri vozača osobnih automobila i tri putnika.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu nisu zabilježena požari.

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježeno je sedam prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji, a prijavljeno je osam osoba.

Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

 

Dobro je podsjetiti

Brzina je najčešći uzrok događanja prometnih nesreća – uzrok svake treće prometne nesreće je brzina

Brzina kao uzrok prometne nesreće može biti nepropisna (nepoštivanje ograničenja brzine izraženih prometnim znacima ili prometnim pravilima) ili neprilagođena (brzina kretanja vozila nije usklađena sa stanjem kolnika, s karakteristikama prometnica, s gustoćom prometa i dr.).

Brzina kretanja vozila u naselju je ograničena na 50 km/h, iako se prometnim znacima ograničenje brzine može smanjiti na npr. 40 km/h ili povećati na npr. 60 km/h. Brzina van naselja ograničena je prometnim pravilom na 90 km/h iako se ona, poradi određenih sigurnosnih razloga, može i smanjiti.

Svi vozači motornih vozila moraju brzinu kretanja svog vozila uskladiti s ograničenjima brzina kretanja u naselju i van naselja, te moraju pratiti događaje na prometnici, postavljenu prometnu signalizaciju, stanje kolnika i vremenske prilike i u skladu s time smanjiti brzinu kretanja svog vozila.                                                                



Stranica