Policijski službenici volontirali na jezeru Rasinja

Foto: Pu koprivničko - križevačka 

U petak, 7. lipnja, policijski službenici Policijske uprave koprivničko – križevačke, kao volonteri, sudjelovali su na 4. međužupanijskom natjecanju u ribolovu za osobe s invaliditetom „Rasinja 2013“. 

Samo natjecanje organizirala je Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Koprivnica. Sudjelovale su osobe s invaliditetom, s područja više županija, Zagrebačke, Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i  dr. 

Policijski službenici tijekom dana pomagali su osobama s invaliditetom. Kako tijekom samog natjecanja, tako i u vidu poslova oko ribičkog pribora, usluživanja pića i hrane i dr.

Nakon samog natjecanja, uslijedilo je vaganje ulova, sumiranje rezultata i podjela nagrada.  

Tijekom aktivnosti, policijska službenica Ureda načelnika koja je cijelo vrijeme bila na usluzi osobi s invaliditetom, kao znak zahvale dobila je od te osobe medalju ( gospodin je osvojio nagradu u natjecanju).

Širenje suradnje, te podsjećanje na činjenicu koliko je važno da policijski službenici imaju dovoljno senzibiliteta i znanja da bi komunicirali, pomogli osobama s invaliditetom, kroz aktivnosti tipa ove , uvelike čine posao službenika kvalitetnijim i percepcija građana, te osoba s invaliditetom će se s vremenom mijenjati.



Stranica