Rezultati pojačanog nadzora vožnje pod utjecajem alkohola i droga

U razdoblju od 3. do 9. lipnja na području Policijske uprave koprivničko - križevačke proveden je pojačani nadzor vožnje pod utjecajem alkohola i/ili droga.

Foto: Ilustracija 

U razdoblju od 3. do 9. lipnja na području Policijske uprave koprivničko - križevačke proveden je pojačani nadzor vožnje pod utjecajem alkohola i/ili droga. Tijekom pojačanog nadzora policijski službenici izvršili su nadzor 463 vozača i utvrdili 163 prometna prekršaja.

Pod utjecajem alkohola bilo je 36 vozača. U posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva bilo je smješteno 13 vozača, a tri vozača su bila uhićena i protiv istih su provedeni žurni prekršajni postupci. Pomoću uređaja Cozart izvršeno je testiranje četiri vozača na prisutnost droga u organizmu kojom prilikom su svi rezultati testiranja bili negativni.

Najviše vozača bilo je pod utjecajem alkohola u koncentracijama većim od 1,50 g/kg (17 vozača) i u rasponu od 0,50 do 1,00 g/kg (12 vozača).

Tijekom provođenja pojačanog nadzora, vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su tri prometne nesreće s materijalnom štetom i jednu prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena.

Dobro je podsjetiti

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.



Stranica