Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 14. do 16. lipnja, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke zabilježena je prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

Foto: Ilustracija  

Tijekom vikenda, od 14. do 16. lipnja, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke zabilježena je prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina kretanja i vožnja na nedovoljnost udaljenosti od desnog ruba kolnika. Kod jednog vozača osobnog automobila koji je prouzročio prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom i jednog vozača osobnog automobila koji je prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu. 

U nadzoru prometa utvrđeno je 75 prometnih prekršaja, od čega 19 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, osam prekršaja prekoračenja ograničenja brzine kretanja vozila, pet prekršaja odnosilo se na nekorištenja zaštitne motociklističke kacige, pet prekršaja nekorištenja sigurnosnih pojaseva, četiri oduzimanja prednosti prolaska, tri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilima i tri prekršaja odnosila su se na nekorištenje reflektirajućeg prsluka ili reflektirajuće biciklističke odjeće.

Iz prometa je isključeno 27 vozača i tri vozila. Sukladno Zakonu o obveznim osiguranjima u prometu utvrđena su dva prekršaja.

U posebne prostorije policije do otrježnjenja bilo je smješteno osam vozača. Uhićena su bila četiri vozača, protiv kojih su provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim  kaznama, uvjetnim i bezuvjetnim kaznama zatvora i zabranama upravljanja motornim vozilima A i B kategorije. Jedan vozač predan je na izdržavanje izrečene kazne zatvora u zatvor u Bjelovaru.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 15. lipnja, u 18.35 sati, u Ulici Mihovila Pavleka Miškine u Đelekovcu, kada je 31 - godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,85 g/kg.

Najveće prekoračenje ograničenja brzina kretanja utvrđeno je u petak, 14. lipnja, u 11.15 sati, u Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 109 km/h iako je u rečenoj ulici brzina kretanja ograničena na 60 km/h.

 

Dobro je podsjetiti

Alkohol je jedan od najčćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu. 



Stranica