Đurđevac: Rezultati akcije "Nadzor vožnje pod utjecajem alkohola"

Tijekom noći 14./15. lipnja, od 22 do 6 sati, na području Policijske postaje Đurđevac provedena je preventivno - represivna akcija „Nadzor vožnje pod utjecajem alkohola”.

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

Tijekom noći 14./15. lipnja, od 22 do 6 sati, na području Policijske postaje Đurđevac provedena je preventivno - represivna akcija „Nadzor vožnje pod utjecajem alkohola”. 

U vrijeme akcije u Kloštru Podravskom postavljen je info-pult za mlade vozače koji su se mogli informirati o utjecaju alkohola na upravljanje vozilom. 

Kontroliranim vozačima koji nisu bili pod utjecajem alkohola kao i vozačima koji su posjetili info-pult dijeljena su penkala s natpisom „Bez alkohola vožnja je sigurnija“ koje je za navedenu akciju, u suradnji s Policijskom postajom Đurđevac, osiguralo Vijeće za prevenciju općine Kloštar Podravski. 

 Tijekom akcije policijski službenici kontrolirali su 59 vozača i vozila. U akciji su ukupno utvrdili 23 prekršaja od čega sedam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. 

Tijekom provođenja akcije za pet vozača određen je smještaj u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja. 

Najveći koncentracija alkohola izmjerena je u petak, 14. lipnja u 22.56 sati u Đurđevcu kod 47 – godišnjaka koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,37 g/kg. 

Također, u subotu, 15. lipnja u 3.40 sati u Đurđevcu u Ulici Antuna Radića zatečen je 26 – godišnjak kako upravlja neregistriranim i neosiguranim motociklom prije stjecanja prava na upravljanje vozilima te kategorije. Vozač je doveden na Prekršajni sud u Koprivnici i kažnjen novčanom kaznom od 2 000 kuna, kaznom zatvora od 15 dana i zabranom upravljanja vozilima A kategorije šest mjeseci, te je predan u bjelovarski zatvor.

 Tijekom akcije nisu zabilježene prometne nesreća. 

Dobro je podsjetiti

Alkohol je jedan od najčćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.



Stranica