Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 21. do 23. lipnja, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene

Foto: Ilustracija   

Tijekom vikenda, od 21. do 23. lipnja, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene, te tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska i nepropisna vožnja unazad. U prometnim nesrećama pod utjecajem alkohola bila su tri vozača.

Policijski službenici prilikom nadzora prometa sankcionirali su 104 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a iz prometa su isključili 10 vozila i 39 vozača. Utvrđeno je 30 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, devet prekršaja vožnje brzinom većom od dozvoljene, četiri prekršaja tehničke neispravnosti vozila, tri  prekršaja odnosila su se na nepoštivanja prednosti prolaska, šest prekršaja nekorištenja zaštitne kacige, dva prekršaja nekorištenja reflektirajućeg prsluka i drugi prekršaji.

U posebnu prostoriju do otriježnjenja bilo je  smješteno 12 vozača. Uhićena su bila četiri vozača, te su protiv istih provedeni žurni prekršajni postupci, u kojima su kažnjeni novčanim kaznama i zaštitnim mjerama zabrane upravljanja vozilom B kategorije.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu, 22. lipnja, u 21.40 sati u Ulici S. Radića u Đurđevcu, kada je 51 - godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 3,01 g/kg u organizmu. Isti je bio smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja. 

Najveća izmjerena brzina kretanja zabilježena je u subotu, 22. lipnja, u 17.30 sati u Bojnikovcu, kada je 29 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 92 km/h,na dijelu ceste gdje je brzina kretanja vozila ograničena na 50 km/h.

Sukladno Zakonu o obveznom osiguranju u prometu utvrđen je prekršaj upravljanja vozilom za koje nije sklopljena polica obveznog osiguranja. 

Preventivno – represivne akcije

Tijekom noći 21./22. lipnja, od 22 do 6 sati, na području Policijske postaje Križevci provedena je preventivno – represivna akcija nadzora alkoholiziranosti vozača. Tijekom akcije utvrđeno je pet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a četiri vozača su smještena u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja. Najveća koncentracija alkohola od 2,74 g/kg utvrđena je kod 44 – godišnjeg vozača automobila.  

Tijekom 22./23. lipnja, od 18 do 6 sati, na području Postaje prometne policije Koprivnica provedena je preventivno - represivna akcija nadzora alkoholiziranosti vozača i nadzora kretanja vozača mopeda i motocikala kojom prilikom je iz prometa isključeno 11 vozača, od čega su dva zadržana do otriježnjenja. Najveća koncentracija je utvrđena kod vozača osobnog automobila od 2,24 g/kg.

 

Dobro je podsjetiti

 

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je  predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.



Stranica