Održan moto skup na Šoderici

U razdoblju od 21. do 23. lipnja, na jezeru Šoderica održan je 16. moto skup u organizaciji Moto kluba Roosters Koprivnica. Tradicionalno i ove godine Postaja prometne policije Koprivnica

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

U razdoblju od 21. do 23. lipnja, na jezeru Šoderica održan je 16. moto skup u organizaciji Moto kluba Roosters Koprivnica. Tradicionalno i ove godine Postaja prometne policije Koprivnica aktivno se uključila u provedbu rečenog skupa na način pojačanog nadzora vozača mopeda i motocikla, mladih vozača, postavljanje info pulta na ulasku i izlasku iz kampa.  Vršen je pojačan nadzor prometa na jezeru Šoderica.

Također je vršeno osiguranje defilea vozača mopeda i motocikla na relaciji Šoderica – Koprivnica – Šoderica u kojem je sudjelovalo  oko 200 vozača.  Izvršeno je preventivno alkotestiranje natjecatelja utrke ubrzanja u subotu, 22. lipnja. Prilikom izlaska iz kampa Šoderica, preventivno je alkotestirano više stotina vozača mopeda i motocikla.

Tijekom 22./23. lipnja, od 18 do 6 sati, policijski službenici Postaje prometne policije proveli su preventivno - represivnu akciju nadzora alkoholiziranosti vozača i nadzor vozača mopeda i motocikla. Tom prilikom kontrolirano je 55 vozača, ukupno su zabilježena 22 prekršaja od čega  je 11  vozača zatečeno da upravlja pod utjecajem alkohola.

Unatoč velikoj frekvenciji prometa vozača mopeda i motocikla (prema procjenama organizatora oko 2 000 vozača mopeda i motocikla)  te ostalih sudionika u prometu, za  vrijeme trajanja moto skupa, zabilježena je jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, u kojoj je lakše ozlijeđen vozač motocikla.  Svim sudionicima rečenog skupa, a poglavito članovima MK Roosters svaka pohvala za organizaciju i odgovorno ponašanje u prometu.

Međutim, dan uoči moto skupa dogodila se prometna nesreća u kojoj su vozač motocikla i putnica na rečenom motociklu izgubili život. Obzirom da je moto sezona u punom tijeku, opetovano skrećemo pozornost svim vozačima mopeda i motocikla na poštivanje prometnih propisa i znakova te obvezu korištenja zaštitne kacige. Naravno za što sigurnije kretanje u prometu potrebno je i položiti valjanu kategoriju te prije upravljanja nikako konzumirati alkoholna pića. Putnicima na mopedu i motociklu savjetujemo da svakako ne sjedaju na mjesto putnika ukoliko je vozač konzumirao alkohol ili nema   potrebnu položenu kategoriju. Policijski službenici Postaje i nadalje će redovito vršiti nadzor kretanja vozača mopeda i motocikla, ali i svih drugih sudionika u prometu.



Stranica