Provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem droga

Foto: Ilustracija   

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama uključila se i Policijska uprava koprivničko - križevačka kroz pojačane mjere u cestovnom prometu usmjerene na nadzor vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem droga. 

Slijedom toga, u utorak, 25. i srijedu, 26. lipnja, od 20 do 24 sata na području Policijske provedena je preventivno - represivna akcija pojačanog nadzora vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem droga. 

Policijski službenici tijekom akcije kontrolirali su 62 vozila, od čega dva motocikla, jedan teretni automobil i 59 osobnih automobila. Ukupno je utvrđeno osam prekršaja sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, te jedan prekršaj sukladno Zakonu o obveznim osiguranjima u prometu. Iz prometa je isključeno jedno vozilo i tri vozača. 

Tijekom rečene akcije izvršeno je pet preliminarnih testiranja na opojne droge uređajem „Cozart DDS“. Kod dvojice vozača utvrđena je pozitivna reakcija na THC, te su im vađeni uzorci krvi i urina poradi analize.



Stranica