Tjedno stanje sigurnosti u razdoblju od 24. do 30. lipnja 2013.g.

STANJE KRIMINALITETA

U proteklom tjednu zabilježeno je 27 kaznenih djela, od čega 11 kaznenih djela općeg kriminaliteta, tri kaznena djela iz područja organiziranog kriminaliteta, sedam kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta, pet kaznenih djela iz područja zlouporabe opojnih droga i kazneno djelo iz područja cestovnog prometa.

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je 27 kaznenih djela, od čega 11 kaznenih djela općeg kriminaliteta, tri kaznena djela iz područja organiziranog kriminaliteta, sedam kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta, pet kaznenih djela iz područja zlouporabe opojnih droga i kazneno djelo iz područja cestovnog prometa. Kazneno je prijavljeno 11 fizičkih osoba i jedna pravna osoba.

Razriješeno je kazneno djelo iz područja općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja, a prijavljena su tri počinitelja. 

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je deset prekršaja, od čega pet prekršaja tučnjave,  prekršaj svađe i vike, tri prekršaja drskog ponašanja i prekršaj držanja životinja bez nadzora. Prekršajno je prijavljeno 15 osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 12 prometnih nesreća, od čega sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. Tjelesne ozljede zadobilo je 11 osoba. Teško su ozlijeđeni biciklista i putnica u automobilu. Lakše su ozlijeđena tri vozača automobila, dva biciklista, vozač mopeda, vozač motocikla i dva putnika u automobilu.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na radnom stroju u Kuzmincu. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 50 000 kuna.

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježeno je šest prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji, a prijavljeno je 12 osoba.

Zatečena su dva maloljetnika mlađa od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

 

Dobro je podsjetiti

Zaštitite se od krađa iz kuća

Kriminalci obično traže očite znakove odsutnosti vlasnika. Nemojte im olakšati ostavljajući kuću otključanu bez nadzora ili s ključevima na vidljivim ili lako dostupnim mjestima

Sve nepoznate osobe i vozila te sumnjive aktivnosti odmah dojavite policiji na broj 192.



Stranica