Rezultati akcije „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola“

Foto: Ilsutracija

U subotu i nedjelju, 13./14. srpnja, od 19 do 7 sati na području Policijske uprave koprivničko - križevačke provedena je preventivno - represivna akcija „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola“.

Policijski službenici tijekom akcije kontrolirali su 64 vozača, te je ukupno utvrđeno 11 prekršaja, od čega tri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,51 do 1,00 g/kg zatečen je jedan vozač, a kod dva vozača utvrđena je alkoholiziranost između 1,01 i 1,50 g/kg.

Iz prometa je isključeno jedno vozilo i pet vozača, dok su oduzete dvije vozačke dozvole.

Tijekom akcije izvršena su dva preliminarna testiranja na opojne droge uređajem „Cozart DDS“, te je kod jednog vozača utvrđena pozitivna reakcija na THC, te su mu izuzeti uzorci krvi i urina za analizu.

Tijekom provođenja akcije zabilježene su tri prometne nesreće, od čega prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, te dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, u kojima su dva vozača bila pod utjecajem alkohola, a jedan je i zadržan do otrježnjenja.

 

Dobro je podsjetiti!

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Podsjećamo vozače da već malene količine alkohola u organizmu otežavaju zapažanje, usporavaju reakcije vozača, te pridonose neopreznoj vožnji i ignoriranju prometnih propisa, a što rezultira agresivnom i rizičnom vožnjom i događanjem prometnih nesreća. Stoga pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, već da koriste usluge taxi-službe ili da zamole osobu koja nije konzumirala alkoholna pića a posjeduje valjanu vozačku dozvolu da upravlja vozilom.



Stranica