Jučer dva vozača dovedena na prekršajne sudove

Foto: Ilustracija

Jučer, 23. srpnja, na Prekršajni sud u Koprivnici doveden je 33 – godišnji vozač koji je u ponedjeljak u 15.30 sati u Koprivnici upravljao automobilom unatoč izrečenoj zabrani upravljanja, upotrebljavao je mobitel tijekom vožnje i uzrokovao prometnu nesreću. Kažnjen je novčanom kaznom od 5 000 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije dva mjeseca.

Također, jučer je na Prekršajni sud u Križevcima doveden 44 – godišnji vozač koji je u 11.35 sati u Križevcima upravljao mopedom pod utjecajem alkohola od 0,75 g/kg. Kažnjen je novčanom kaznom od 2 300 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije četiri mjeseca.

 

Dobro je podsjetiti!

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Podsjećamo vozače da već malene količine alkohola u organizmu otežavaju zapažanje, usporavaju reakcije vozača, te pridonose neopreznoj vožnji i ignoriranju prometnih propisa, a što rezultira agresivnom i rizičnom vožnjom i događanjem prometnih nesreća. Stoga pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, već da koriste usluge taxi-službe ili da zamole osobu koja nije konzumirala alkoholna pića a posjeduje valjanu vozačku dozvolu da upravlja vozilom.



Stranica