Križevci: Održana sjednica Vijeća za prevenciju

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Danas, 25. srpnja, u gradskoj vijećnici u Križevcima održana je sjednica Vijeća za prevenciju Grada Križevaca. Na sjednici je, između ostalog, predstavljen i projekat „Web aplikacija – www.bicreg.info“,  pod nazivom „Biciklistički registar“, kojeg je predstavio predsjednik Križevačke udruge biciklista, Danijel Šaško koji je ujedno i član Vijeća.

Smisao Web aplikacije je da građani bez obzira na mjesto stanovanja mogu besplatno upisati, „registrirati“, svoj bicikl u bazu podataka, te ukoliko im bude ukraden mogu na brz i jednostavan način javnosti dostaviti informaciju o statusu svojeg bicikla.

Projekt je načelno podržan, a donijeti su i konkretni zaključci u cilju šire promocije i popularizacije ovog projekta, jer se temelji prvenstveno na preventivi, a s ciljem smanjivanja broja kažnjivih dijela imovinskog karaktera, u ovom slučaju krađa bicikala.

Načelnik postaje Danijel Petek iznio je osnovne pokazatelje stanja sigurnosti iz oblasti kriminaliteta i javnog reda i mira, dok je policijski službenik za prometnu preventivu iznio pokazatelje o stanju sigurnosti u cestovnom prometu, te ostalim preventivno – represivnim aktivnostima usmjerenim smanjenju ukupnog broja prometnih nesreća i stradalih osoba.

Na sjednici je bila nazočna i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci, Kristina Frtalić, pa je stoga od strane policije potaknut i problem potpore najranjivijim društvenim skupinama, kao što su osobe starije životne dobi, samačka domaćinstva, te djeca koja su izložena neprimjerenim vanjskim utjecajima.

 Informacije o stanju sigurnosti su  podržane, a dogovoren je i daljnji rad u pogledu poduzimanja konkretnih mjera  sa ciljem organiziranja, koordiniranja i razvijanja programa prevencije kroz partnerstvo i zajedničko planiranje javnih službi i ustanova zaduženih za sigurnost ljudi.



Stranica