Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 26. do 28. srpnja, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke zabilježena je prometna nesreća s poginulom osobom, dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, te prometna nesreća s materijalnom štetom. Jedna osoba je smrtno stradala, dok su tri osobe lakše ozlijeđene.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 26. do 28. srpnja, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke zabilježena je prometna nesreća s poginulom osobom, dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, te prometna nesreća s materijalnom štetom. Jedna osoba je smrtno stradala, dok su tri osobe lakše ozlijeđene. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti i nepoštivanje svjetlosnog znaka. U prometnim nesrećama pod utjecajem alkohola bila su dva vozača.

Policijski službenici prilikom nadzora prometa uočili su i sankcionirali 129 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a iz prometa su isključili osam vozila i 19 vozača. Sankcionirano je 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 50 prekršaja vožnje brzinom većom od dozvoljene, dva nepoštivanja prednosti prolaska, upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, pet upravljanja neregistriranim vozilom, četiri upravljanja tehnički neispravnim vozilom, te drugi prekršaji.

U posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva bilo je smješteno deset vozača. Uhićena su tri vozača, te je protiv njih proveden žurni prekršajni postupak, u kojima su kažnjeni novčanim kaznama, kaznama zatvora i zabranama upravljanja vozilima A, M i B kategorije.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 28. srpnja, u 8.50 sati u Đurđevcu, kada je 24 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,10 g/kg. Vozač je zadržan do otrježnjenja.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 28. srpnja, u 10.02 sata na u Koprivnici, kada je 46 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 104 km/h, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 50 km/h.

Sukladno Zakonu o obveznom osiguranju u prometu utvrđena su tri prekršaja upravljanja vozilom za koje nije sklopljena polica obveznog osiguranja.

 

Dobro je podsjetiti!

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.



Stranica