Prekršaji u cestovnom prometu

Foto: Ilustracija 

U nedjelju, 11. kolovoza, na prekršajne sudove dovedena su tri vozača zbog prometnih prekršaja.

Tako je na Prekršajni sud u Koprivnici doveden 51 – godišnji vozač koji je u 1.26 sati u Legradu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,45 g/kg i nije postupio po znacima policijskih službenika. Kažnjen je novčanom kaznom od 900 kuna, kaznom zatvora od 10 dana uvjetno na godinu dana, te zabranom upravljanja vozilima B kategorije četiri mjeseca.

Na Prekršajni sud u Križevcima doveden je 29 – godišnji vozač koji je u 5.05 sati u Križevcima upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,45 g/kg, unatoč oduzetoj vozačkoj dozvoli. Kažnjen je kaznom zatvora od 15 dana, novčanom kaznom od 3 000 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije tri mjeseca, te je predan u bjelovarski zatvor.

Također, na Prekršajni sud u Križevcima doveden je 37 – godišnji vozač koji je u subotu u 23 sata u Cirkvenoj upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 0,74 g/kg, te prije položenog vozačkog ispita. Kažnjen je novčanom kaznom od 1 000 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije mjesec dana.

 

Dobro je podsjetiti

Alkohol je jedan od najčćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je  predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.



Stranica