U Budančevici prometna nesreća s ozlijeđenim osobama

Danas, 26. kolovoza, oko 8.25 sati, na državnoj cesti broj 2 u Budančevici vozač J. R. (1953) upravljao je osobnim automobilom Renault Megane, koprivničkih registracijskih oznaka iz smjera Kalinovca.

Foto: Ilustracija   

Danas, 26. kolovoza, oko 8.25 sati, na državnoj cesti broj 2 u Budančevici vozač J. R. (1953) upravljao je osobnim automobilom Renault Megane, koprivničkih registracijskih oznaka iz smjera Kalinovca. Uslijed nepropisnog kretanja vozilom je prešao na prometni trak namijenjen za kretanje vozila iz suprotnog smjera, a u kojem trenutku se iz suprotnog smjera kretalo teretno vozilo (cisterna za prijevoz mlijeka), kojim je upravljao vozač Ž.G. (1964). Tom prilikom osobni automobil je udario u prednji dio teretnog automobila, a od siline udara osobni automobil je sletio van kolnika u desni putni jarak, dok je teretni automobil sletio van kolnika u lijevi putni jarak i prevrnuo se na desnu bočnu stranu. 

U ovoj prometnoj nesreći tjelesne ozljede zadobio je vozač osobnog automobila, kao i  55 – godišnji putnik u teretnom automobilu, a koji su prevezeni u Opću bolnicu u Koprivnici. Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola.

Protiv vozača J. R. biti će podnesen obavezni prekršajni nalog. 

Zbog obavljanja očevidnih radnji od 8.58 do 11.40 sati promet se odvijao obilaznim pravcima Kalinovac – Draganci – Kloštar Podravski. 

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu na mokrom i klizavom kolniku

Pozivamo vozače motornih vozila da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima na kolniku i uvjetima vidljivosti kako ne bi dolazilo do slijetanja vozila van kolnika. Kako na mokrom, odnosno klizavom kolniku, kočenje traje znatno dulje nego na suhom kolniku, pozivamo vozače da povećaju razmak između vozila kako bi se pravovremeno mogli zaustaviti iza vozila koje se nalazi ispred njih, odnosno kako ne bi dolazilo do sudara vozila prilikom vožnje u slijedu.



Stranica