Akcija "Manje oružja - manje tragedija" - edukacija djelatnika Komunalnog poduzeća Križevci

U utorak, 27. kolovoza, od 14 do 15 u sklopu akcije „Manje oružja - manje tragedija“, policijski službenici Policijske postaje Križevci i policijski službenik protueksplozijske zaštite Policijske uprave koprivničko – križevačke održali su edukativno predavanje.

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

U utorak, 27. kolovoza, od 14 do 15 u sklopu akcije „Manje oružja - manje tragedija“, policijski službenici Policijske postaje Križevci i policijski službenik protueksplozijske zaštite Policijske uprave koprivničko – križevačke održali su edukativno predavanje.

Predavanje je djelatnicima Komunalnog poduzeća Križevci održano u reciklažnom dvorištu, a vezano uz postupanje kod pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva odbačenih na mjestima odlaganja komunalnog otpada i kantama za odlaganje otpada. Na predavanju je bilo prisutno 17 djelatnika rečenog poduzeća. 

Također, prisutni su pozvani ukoliko i sami imaju bilo kakvo oružje ili streljivo da isto predaju bez sankcija. 

 

Dobro je podsjetiti

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“  

Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192.

Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu sa vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti i na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja. 

„Izbacite uljeza“



Stranica