Nedozvoljeno posjedovao oružje i streljivo

Foto: Ilustracija   

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, u srijedu, 28. kolovoza, pretražena je obiteljska kuća i pripadajuće prostorije te vikend objekt na širem koprivničkom području, koje koristi 44 - godišnjak. 

Policijski službenici su kod 44 - godišnjaka pronašli pušku i 137 komada streljiva različitog kalibra. 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici. 

 

Dobro je podsjetiti

Ovim putem ponovno  podsjećamo građane na akciju „Manje oružja – manje tragedija“,  tijekom koje policiji mogu predati oružje, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak. 

Policija poziva i apelira na sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. 

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Stranica