Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 30. kolovoza do 2. rujna, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke zabilježena je prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene, te tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 30. kolovoza do 2. rujna, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke zabilježena je prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene, te tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina, nepropisno mimoilaženje i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti. Kod dva vozača koji su prouzročili prometne nesreće s materijalnom štetom utvrđeno je da su bili pod utjecajem alkohola.

Utvrđena su 134 prometna prekršaja, od čega 60 prekoračenja ograničenja brzina kretanja, 20 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 11 nekorištenja sigurnosnih pojaseva, dva upravljanja vozilima prije stjecanja prava, dva upravljanja neregistriranim vozilima, dva upravljanja vozilima kojima je istekao tehnički pregled, dva nepostupanja po naredbi policijskih službenika i dva nepropisna parkiranja.

Iz prometa su isključena 22 vozača i četiri vozila. Sukladno Zakonu o obveznom osiguranju u prometu sankcionirana su dva prekršaja, a sukladno Zakonu o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu sankcioniran je jedan prekršaj.

Najveća koncentracija alkohola u nadzoru prometa utvrđena je u nedjelju, 1. rujna, u 1.15 sati u Novom Glogu, kada je 49 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,52 g/kg. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je bio uhićen i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak na Prekršajnom sudu u Križevcima, gdje je kažnjen novčanom kaznom od 3 000 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije tri mjeseca.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 31. kolovoza, u 12.10 sati u Bukovju Križevačkom, kada je 46 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 107 km/sat, na mjestu gdje je brzina ograničena na 50 km/sat.

Tijekom vikenda u posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržano je sedam vozača. Uhićeno je pet vozača, a protiv svih uhićenih vozača bili su provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni kaznama bezuvjetnog i uvjetnog zatvora, novčanim kaznama i zaštitnim mjerama zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Dva vozača su predana u zatvor u Bjelovar na izdržavanje izrečenih kazni zatvora.

 

Dobro je podsjetiti

Oprez – djeca u prometu

Danas je započela nova školska godina. Na prometnicama je velik broj djece, od kojih neka prvi puta samostalno sudjeluju u prometu.

Pozivamo vozače da u zonama osnovnih škola poštuju prometne znakove i značenja svjetala semafora, da ne parkiraju svoja vozila na mjestima gdje djeci otežavaju prelazak ceste, a posebice da poštuju pravo prvenstva kretanja djece-pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima



Stranica