Đurđevac: Održana sjednica Vijeća za prevenciju

U četvrtak, 29. kolovoza, u prostorijama Grada Đurđevca održana je sjednica Vijeća za prevenciju. Na navedenoj sjednici razmatrano je stanje sigurnosti u Đurđevcu tijekom 2013. godine, kojom prilikom su članovi vijeća iznijeli svoje viđenje sigurnosti grada Đurđevca.

U četvrtak, 29. kolovoza, u prostorijama Grada Đurđevca održana je sjednica Vijeća za prevenciju. Na navedenoj sjednici razmatrano je stanje sigurnosti u Đurđevcu tijekom 2013. godine, kojom prilikom su članovi vijeća iznijeli svoje viđenje sigurnosti grada Đurđevca.

Načelnik Policijske postaje Đurđevac iznio je osnovne statističke pokazatelje stanja sigurnosti, te zatražio od ostalih članova da iznesu svoja viđenja samog stanja sigurnosti. Predstavnici srednjih škola istaknuli su problem konzumacije alkohola u zonama škola, na javnim površinama i u ugostiteljskim objektima, kao i dolaska bivših učenika koji ometaju normalan rad škola. Predstavnica Centra za socijalnu skrb istaknula je problem starih i nemoćnih osoba i potreba njihovog smještaja, problem nenamjenskog korištenja novčanih pomoći, a koja sredstva se koriste za kupnju alkohola, cigareta i slično. Gradonačelnik Grada Đurđevca istaknuo je kako je problem Grada stalna devastacija grada, ukidanje institucija,  kao i pad gospodarstva što dodatno pogoršava stanje sigurnosti u vidu sve veće neimaštine.  Pedagog Osnovne škole istaknuo je problem koji se ogleda u tome što se neće provoditi projekt „Romski pomagač“, a koji je u prijašnjem periodu pokazao dobre rezultate. Članovi vijeća još su istaknuli i stalan problem  u zoni naselja Stiska, problem pasa lutalica koji stvaraju osjećaj nesigurnosti kod građana, okupljanja mladih u mračnim dijelovima grada iza kojih ostaje nered.

Slijedom navedenog isplanirane su zajedničke aktivnosti do kraja godine. Iste će se ogledati u suradnji komunalnog redara Grada Đurđevca, Centra za socijalnu skrb i policije u dijelu kontrole namjenskog korištenja novčanih pomoći. Provesti će se  zajednička aktivnost policije, komunalnog redara i Veterinarske stanice poradi zbrinjavanja pasa lutalica prije početka školske godine. Kroz suradnju komunalnog redara i kontakt policajaca vršiti će se nadzor poštivanja gradske Odluke o zabrani konzumacije alkohola na javnim površinama. Utvrditi će se pozicije na prometnicama u gradu na kojima je potrebno ugraditi „usporivače prometa“ poradi sigurnosti pješaka, a prije nadolazećeg pogoršanja vremenskih prilika (kiša, magla).

U cilju poboljšanja sigurnosti u srednjim školama Grad će pokušati iznaći način postavljanja osobe za dužene za red na ulazu u Srednje škole.

Članovi vijeća zaključili su da će se ovakvim i drugim zajedničkim aktivnostima stanje sigurnosti podići na višu razinu, za sve građane, od osnovnoškolaca do osoba starije životne dobi.

  



Stranica