Održana redovna konferencija za novinare

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijska uprava koprivničko – križevačka danas je, 11. rujna, održala redovnu mjesečnu konferenciju za novinare.

Prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u kolovozu novinarima je predočio glasnogovornik Dražen Laljek, kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice. Dat je osvrt i na pokazatelje stanja sigurnosti u osam mjeseci ove godine.

Voditeljica Odjeka za sigurnost cestiovnog prometa Mirela Škovrc predstavila je do sada provedene i nadalje planirane aktivnosti preventivne akcije "Poštujte naše znakove". Također, predočila je pokazatelje stanja sigurnosti cestovnog prometa, s posebnim osvrtom na vožnju pod utjecajem alkohola i brzinu kao uzroke događanja prometnih nesreća, te sigurnost prometovanja mladih vozača i vozača traktora. Najavila je provedbu akcije nadzora korištenja sigurnosnog pojasa i prigodni nagradni kviz znanja, koji se proodi putem ove web stranice.

Dijana Žagar, policijska službenica za odnose s javnošću predočila je rezultate akcije "Manje oružja, manje tragedija" u osam mjeseci ove godine i predstavila novi vizualni identitet akcije, kao i opetovano pozvala građane na dragovoljnu predaju oružja.



Stranica