Križevci: Rezultati akcije nadzora alkoholiziranosti vozača i info točka

Foto: Pu koprivničko - križevačka  

Tijekom 14./15. rujna, od 23 do 7 sati, na području Policijske postaje Križevci  provedena je  preventivno – represivna akcija, usmjerena na  nadzor alkoholiziranosti vozača.

Tijekom akcije kontrolirana su 52 vozača, od kojih je sedam vozača zatečeno pod utjecajem alkohola, ( iznad 1,50 g/kg - jedan vozač, od 1,00 do 1,50 g/kg – tri vozača i od 0,51 do 1,00 – tri vozača. Jedan je vozač smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja. 

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod  36 – godišnjeg vozača osobnog automobila, a iznosila je 1,71 g/kg. Spomenutu vozač je sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je lakše ozlijeđen. 

Tijekom provođenja akcije, u Križevcima ispred ugostiteljskog objekta postavljena je info točka na temu alkoholiziranosti u prometu. Na rečenoj info točki posjetiteljima su dijeljeni prigodni promidžbeni materijali, a vozači su mogli postavljati pitanja iz domene policijskog postupanja. 

Info točku su također posjetile i poznate osobe iz javnog života Miroslav Škoro i  Darko Janeš, koji su svojom nazočnošću promovirali tolerantnost prema alkoholu i vožnji u alkoholiziranom stanju.



Stranica