Rezultati pojačanog nadzora korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela

Foto: Pu koprivničko - križevačka 

U razdoblju od 9. do 15. rujna na području Policijske uprave koprivničko - križevačke proveden je pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela.  

Tijekom pojačanog nadzora policijski službenici izvršili su nadzor 598 vozila i osoba koje su se u istima prevozili, a od čega 515 osobnih automobila i 48 teretnih automobila.

Ukupno je utvrđen 291 prekršaj, od čega 68 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 21 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilima. Tijekom provođenja pojačanog nadzora nisu uočeni prekršaji nepravilnog prijevoza djece u vozilima.

Tijekom provođenja pojačanog nadzora podijeljeno je 220 letaka koji se odnose na korištenje dječje sjedalice. U prometnim nesrećama nije zabilježeno nekorištenje sigurnosnog pojasa, odnosno nepropisno korištenje mobitela.

Od srijede, 11. rujna,  u sklopu pojačanog nadzora korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela, na web – stranici Policijske uprave objavljen je nagradni kviz znanja „Kopčaš?“ koji je sastojao od tri pitanja tematski vezanih uz pojačani nadzor, u kojem je šestorici najbržih građana podijeljeno šest majica s prigodnim promidžbenim logom, a koje su donirane iz Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama.

Nagrađeni su: Marija Sučić iz Križevaca, Petra Večenaj iz Koprivnice, Jasminka Miklić iz Kalinovca, Julio Pavliček iz Koprivnice, Tihana Hojski iz Koprivnice i Krunoslav Večenaj iz Koprivnice.

Policijska uprava koprivničko – križevačka čestita nagrađenima.



Stranica