Križevci: Obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Foto: Pu koprivničko - križevačka  

Danas, 20. rujna, od 10 do 12 sati u Križevcima, na Trgu J.J. Strossmayera, policijski službenici Policijske postaje Križevci, podržali su javnu akciju  Udruge žena „Hera“ Križevci, vezano za obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 22. rujan. 

Tom prilikom osim članica rečene udruge, prisustvovale su i djelatnice Centra za socijalnu skrb Križevci, djelatnice „Crvenog križa“ Križevci, te sutkinja Općinskog suda u Križevcima gđa. Dubravka Srečec-Fletko. Također, akciji su se pridružili zamjenici gradonačelnika grada Križevci Tomislav Katanović i Ivan Vuk, kao i Načelnik Policijske postaje Križevci sa suradnicima. 

Zainteresiranim građanima skrenuta je pozornost da su dana 22. rujna 1999. g. na Općinskom sudu u Zagrebu, tijekom brakorazvodne parnice ubijene tri žene i teško je ozlijeđena djelatnica suda, zbog čega je dan 22. rujna odabran za obilježavanje nasilja nad ženama. Također, prisutnima su dijeljeni promidžbeni letci „Here“, policijske postaje, Centra za socijalnu skrb, iz kojih je vidljivo na koji način se žrtve nasilja u obitelji mogu zaštiti, od koga zatražiti pomoć i na koji način postupiti ukoliko imamo zlostavljača kod kuće.

Ova akcija ima jasnu poruku Nasilje nije problem pojedinca, već društva u cjelini, itekako  je važno zauzeti  stav da nasilni odnosi nemaju mjesta u našem društvu i aktivno se uključimo u njegovu osudu ma gdje i prema kome ono bilo usmjereno.



Stranica