U Koprivničkim Bregima održan je Open Fan Football School 2013.

Foto: Pu koprivničko - križevačka  

Od 16. do 21. rujan na nogometnom igralištu u Koprivničkim Bregima održan je  Open Fan Football School 2013.   

U rečeni projekt uključilo se oko 120 dječaka i djevojčica starosti od 6 do 12 godina s područja općine Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec, Legrad, Đelekovec, te mjesta Starigrad i Koprivnica.

Otvorenu veselu školu nogometa odnosno sportsku priredba u sklopu humanitarnog projekta koji organizira Danska nevladina organizacija u suradnji s Norveškim nogometnim savezom i UEAF-om, nakon općine Gola i Novigrad Podravski, u petak, 20. rujna posjetili su policijska službenica za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica  i vodič službenog psa Interventne jedinice policije Policijske uprave koprivničko – križevačke.

Policijski službenik, vodič službenog psa, pokazao je djeci vježbu kako pas pronalazi opojnu drogu skrivenu u vozilu. Ujedno je skrenuo djeci pozornost na štetnost opojnih droga, te objasnio kako reagira službeni pas.

Policijska službenica upoznala je djecu sa prometnim pravilima sigurnog kretanja na putu u/iz škole, ali i prilikom svakodnevnog sudjelovanja u prometu.

Prisutnih tridesetak  roditelja savjetovano je  da svojim pravilnim postupcima u prometu, pozitivno utječu na djecu s ciljem usvajanja pozitivnih navika u prometu.  Posebna pozornost skrenuta je prvašićima koji će se uskoro samostalno uključiti u promet.

 Troje djece, koja su iskazala zavidno znanje iz prometnih propisa, nagrađena su s reflektirajućim prslucima iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.
 
 S koordinatorom projekta g.Dragom Marjanović i voditeljem Zoranom Vlah dogovorena je i daljnja suradnja u rečenom projektu za sljedeću 2014. godinu.



Stranica