Najava pojačanog nadzora teretnih automobila i autobusa

Kako bi se smanjilo stradavanje u prometu i smanjio broj prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači teretnih automobila i autobusa, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, u razdoblju od 7. (ponedjeljak) do 13. listopada (nedjelja), Policijska uprava će provoditi pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa.

Foto: Ilustracija 

Kako bi se smanjilo stradavanje u prometu i smanjio broj prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači teretnih automobila i autobusa, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, u razdoblju od 7. (ponedjeljak) do 13. listopada (nedjelja), Policijska uprava će provoditi pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa.

Tijekom provedbe ove akcije policijski službenici nadzirati će prije svega tehničku ispravnost vozila, prijevoz opasnih tvari, pretovar, vrijeme odmora i vožnje vozača, te ostala kaznena djela i prekršaje.
 
Osim ovih prekršaja, policijski službenici će sankcionirati i sva druga gruba kršenja prometnih propisa ( vožnja pod utjecajem alkohola, prekoračenja brzine kretanja, prekršaje nepoštivanja prednosti prolaska, upravljanja prije stjecanja prava, upravljanja neregistriranim i neosiguranim vozilima i upravljanje za vrijeme zabrane).



Stranica