Prometni prekršitelj kažnjen kaznom zatvora

Noćas, 11. listopada, oko 3.15 sati u Trnovcu Sokolovačkom, zabilježena je prometna nesreća s materijalnom štetom, a koju je prouzročio 43 – godišnji vozač koji je upravljao prije položenog vozačkog ispita, upravljajući neregistriranim, neosiguranim i tehnički neispravnim traktorom za koji je bila priključena neregistrirana, neosigurana i tehnički neispravna poluprikolica.

Foto: Ilustracija  

Noćas, 11. listopada, oko 3.15 sati u Trnovcu Sokolovačkom, zabilježena je prometna nesreća s materijalnom štetom, a koju je prouzročio 43 – godišnji vozač koji je upravljao prije položenog vozačkog ispita, upravljajući neregistriranim, neosiguranim i tehnički neispravnim traktorom za koji je bila priključena neregistrirana, neosigurana i tehnički neispravna poluprikolica.

Rečeni vozač bio je pod utjecajem alkohola od 1,95 g/kg. Nakon što je smješten u posebne prostorije policije do otriježnjenja, protiv istog je proveden žurni prekršajni postupak na Prekršajnom sudu u Koprivnici.

Za napomenuti je kako se radi o vozaču koji je unatrag mjesec dana u dva navrata  smještan u posebne prostorije policije do otriježnjenja (koncentracije 2,23g/kg i 2,36 kg/h ), koji je i tada upravljao prije položenog vozačkog ispita, odnosno pod zabranom upravljanja vozilima F kategorije.

Za rečene prekršaje 43 – godišnjak je  u prvi puta kažnjen  novčanom kaznom od 6 600 kuna i zabranom upravljanja vozilima F kategorije šest mjeseci. Drugi puta kažnjen je novčanom kaznom od 1 200 kuna, šest mjeseci zabrane upravljanja F kategorijom i 10 dana zatvora uvjetno na jednu godinu.

Danas, 11. listopada,  kažnjen  je novčanom kaznom od 4 000 kuna novčanom kaznom , zabranom upravljanja vozilima F kategorije šest mjeseci i kaznom zatvora od 20 dana, nakon čega će biti predan u bjelovarski zatvor.

Podsjećamo sve vozače kojima je vozačka dozvola oduzeta ili su isključeni iz prometa ili im je izrečena mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole ili mjera zabrane upravljanja motornim vozilima, da ne smiju za to vrijeme upravljati vozilom u prometu, propisana kazna za prekršitelje iznosi od 5 000 do 15 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana.

Svojim odgovornim ponašanjem u prometu pridonosimo većoj sigurnosti nas samih ali i ostalih sudionika u prometu.



Stranica