Križevci: Rezultati akcije nadzora alkoholiziranosti vozača

Tijekom 12./13. listopada, na području Policijske postaje Križevci provedena je preventivno – represivna akcija, usmjerena na nadzor alkoholiziranosti vozača.

Foto: PU koprivničko-križevačka   

Tijekom 12./13. listopada, na području Policijske postaje Križevci provedena je  preventivno – represivna akcija, usmjerena na  nadzor alkoholiziranosti vozača. 

Tijekom postupanja, izvršen je nadzor nad 73 vozača od kojih je 14 vozača zatečeno  pod utjecajem alkohola i to u koncentracijama iznad 1,50 g/kg  (dva  vozača), od 1,00 do 1,50 g/kg (šest vozača) i od 0,51 do 1,00 (šest vozača). 

Od rečenih 14 vozača, pet vozača je smješteno u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja, a koji su naknadno uhićeni i u žurnim prekršajnim postupcima na Prekršajnom sudu u Križevcima kažnjeni novčanim kaznama, uvjetnim kaznama zatvora i zaštitnim mjerama zabrane upravljanja vozilima određene kategorije. Najveća koncentracija alkohola od 1,93 g/kg utvrđena je kod 53 – godišnjeg vozača osobnog automobila.  

Tijekom provođenja mjera, u Kuštanima ispred ugostiteljskog objekta postavljena  je i info točka na temu alkoholiziranosti vozača u prometu, a na kojoj su posjetiteljima dijeljeni prigodni promidžbeni materijali, a vozači su mogli postavljati i pitanja iz domene policijskog postupanja.



Stranica