Kalinovac: Predavanje u sklopu projekta "Zdrav za 5"

Danas, 15. listopada u Kalinovcu u OŠ „Ivan Lacković Croata“ održano je predavanje vezano uz projekt „Zdrav za 5“, za 18 učenika osmog razreda.

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Danas, 15. listopada u Kalinovcu u OŠ „Ivan Lacković Croata“ održano je predavanje vezano uz projekt „Zdrav za 5“, za 18 učenika osmog razreda. Predavanje je održala policijska službenica za prevenciju u Uredu načelnika Policijske uprave koprivničko – križevačke i Danijela Pinter iz Zavod za javno zdravstvo Koprivničko - križevačke županije.

Tijekom predavanja učenici su upoznati s načinom provođenja projekta „Zdrav za 5“, a koji se provodi u svim školama u Republici Hrvatskoj, prezentirani su im rezultati anketiranja u kojem su sudjelovali njihovi vršnjaci prošle školske godine.

U Koprivničko - križevačkoj županiji je veći postotak učenika koji su jednom ili više puta konzumirali alkoholna pića - 92 % naših učenika u odnosu na 81 % na nacionalnoj razini. U stanju teške opijenosti, u kojem su nesigurno hodali ili se ne sjećaju što se događalo našlo se 47 % naših učenika u odnosu na 40 % s nacionalne razine.

Od strane dr. Danijele Pinter održano je predavanje na temu „Bolesti ovisnosti, rizici te zdravstveni aspekti zlouporabe alkohola“, gdje su učenici upoznati sa štetnim posljedicama po njihovo zdravlje kod konzumacije alkohola.

U drugom dijelu predavanja učenici su upoznati sa „Štetnim posljedicama i kaznenopravnim aspektima zlouporabe alkohola“, a koje je kroz primjere iz prakse prezentirala policijska službenica.



Stranica