Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 18. do 20. listopada, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke, zabilježena je jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, te dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do ovih prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina,

Foto: Ilustracija  

Tijekom vikenda, od 18. do 20. listopada, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke, zabilježena je jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, te dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do ovih prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina, nepropisno mimoilaženje i nepoštivanje svjetlosne signalizacije kojom se najavljuje nailazak vlaka. Jedan vozač osobnog automobila koji je prouzročio prometnu nesreću bio je pod utjecajem alkohola.

Utvrđeno je 166 prometnih prekršaja, od čega 81 prekršaj prekoračenja ograničenja brzina kretanja vozila, 27 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, devet prekršaja nekorištenja sigurnosnih pojaseva, šest prekršaja odnosilo se na upravljanja vozilima prije položenog vozačkog ispita i četiri upravljanja neregistriranim vozilima.

Iz prometa su isključena 33 vozača i sedam vozila. Sukladno Zakonu o obveznom osiguranju u prometu sankcionirana su četiri prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u nadzoru prometa utvrđena je u subotu, 19. listopada, u 13.20 sati u Bojnikovcu, kada je 43 - godišnji vozač upravljao traktorom, na koji je bila priključena neregistrirana prikolica, pod utjecajem alkohola od 2,18 g/kg. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja, nakon čega je bio uhićen. Protiv vozača je na Prekršajnom sudu u Križevcima proveden žurni prekršajni postupak u kojem je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom od 3 750 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima F kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Najveća brzina kretanja vozila u nadzoru prometa očitana je u subotu, 19. listopada, u 17.28 sati na državnoj cesti broj 28 u Novom Glogu, kada je 27 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 108 km/sat iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 70 km/sat.

Tijekom vikenda u posebnu prostoriju za smještaj do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješteno je bilo osam vozača. Uhićeno je bilo pet vozača, provedeno je pet žurnih prekršajnih postupaka, u kojima su vozači kažnjeni uvjetnim kaznama zatvora, novčanim kaznama i zabranama upravljanja motornim vozilima A, B i F kategorije.

 

Dobro je podsjetiti

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.



Stranica