Edukacija djece dječjih vrtića

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Policijska postaja Đurđevac u suradnji s Auto-klubom Đurđevac jučer je, 23. listopada, započela s edukacjom djece dječjih vrtića. Prvog dana posjećeni su dječji vrtići „Zrno“ u Virju, „Pčelica“ u Molvama i „Bregunica u Novom Virju.

Cilj obilaska je najstarije dobne skupine djece kroz predavanja i razgovor što bolje pripremiti za buduće aktivno sudjelovanje u prometu. Prometna kultura nije dovoljno zastupljena u predškolskom i školskom odgoju, a na ovaj način, kroz zabavu nastoji se djeci usaditi što bolje osnove za kasnije učenje o prometu. Na ovaj način se pokušava već u najranijoj dobi djece utjecati na kreiranje njihovih stavova o prometu te time osigurati odgovornije ponašanje budućih generacija, kako vozača, tako i pješaka, jer promet je nešto čime smo okruženi cijeli naš život.

Ispred Auto-kluba Đurđevac djeci su podijeljene edukativne slikovnice i bojanke.

Osim što se kroz ovakav pristup djeci nastoji približiti pojam prometa, želi se također i promovirati policijski službenik kao prijatelj djece.

Do kraja tjedna posjetit će se i dječji vrtić „Maslačak“ u Đurđevcu, „Košutica“ u Ferdinandovcu te „Bubamara“ u Kalinovcu.



Stranica