Najava akcije "Vikend bez alkohola"

Tijekom rujna ove godine na području Policijske uprave zabilježene su 64 prometne nesreće, od čega jedna nesreća s poginulim osobama, 30 nesreća s ozlijeđenim osobama i 33 nesreće s materijalnom štetom.

Foto: Ilustracija 

Tijekom rujna ove godine na području Policijske uprave zabilježene su 64 prometne nesreće, od čega jedna nesreća s poginulim osobama, 30 nesreća s ozlijeđenim osobama i 33 nesreće s materijalnom štetom. U ovim nesrećama sudjelovalo je 167 sudionika, od kojih su dva sudionika smrtno stradala, šest sudionika je teže ozlijeđeno, a 32 sudionika su lakše ozlijeđena. 

Od  166 sudionika, 16 sudionika imalo je alkohol u organizmu ili 10 %.  U odnosu na mjesec kolovoz vidljivo je povećanje broja sudionika pod utjecajem alkohola za 60  % (08/13 – 10). 

Pod utjecajem alkohola bilo je 15 vozača, od čega 11 vozača osobnih automobila, jedan vozač mopeda, dva vozača teretnih automobila i vozač bicikla. Ovi vozači čine 14 % ukupne populacije vozača (108  vozača). 

Osobe pod utjecajem alkohola sudjelovale su u osam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i sedam nesreća s materijalnom štetom, odnosno u 15 prometnih nesreća što čini 23 % ukupnog broja prometnih nesreća, u kojima je jedan vozač koji je bio pod utjecajem alkohola teže ozlijeđen, a šest vozača lakše je ozlijeđeno. U ovim prometnim nesrećama četiri putnika u osobnim automobilima su lakše ozlijeđena.

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća,te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, tijekom predstojećeg vikenda, od 25. do 27. listopada na području Policijske uprave koprivničko - križevačke, provoditi će se akcija „Vikend bez alkohola“.

U sklopu akcije posebna pozornost biti će posvećena mladim vozačima te počiniteljima prometnih prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola u povratu.



Stranica