Dan kao san - radni sastanak s udrugama

Foto: Pu koprivničko - križevačka

U petak, 25. listopada, policijske službenice za prevenciju Policijske uprave održale su radni sastanak i edukaciju u sklopu projekta „Dan kao san“, u prostorijama Centra za odgoj i obrazovanje „Podravsko sunce“ Koprivnica, sa predstavnicima i članovima slijedećih Udruga i institucija: Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Koprivnica, Udruga slijepih Koprivničko - križevačke županije, Društvo multiple skleroze Koprivničko - križevačke županije, Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, Udruga invalida Koprivničko - križevačke županije i COOR „Podravsko sunce“.

Sastanku je nazočilo 35 osoba, predsjednika i članova udruga, a nazočnima su podijeljeni promidžbeni materijali, plakati i brošure projekta „Dan kao san“.

Predstavljen je sam projekt, sadržajna forma, ciljevi, način provođenja, a upriličena je i prigodna edukacija. Nazočni su upućeni na samozaštitno ponašanje osoba s invaliditetom i osoba starije životne dobi, kako bi se osjećali sigurnije u svome domu. Ukazano im je na najčešće opasnosti sa kojima se kao ranjive društvene skupine mogu susresti. Naglašeno je da je najvažnije reagirati na problem, znati ga prepoznati i nikako ne šutjeti, budući se na taj način neće riješiti.

Načelnik i kontakt policajci Policisjke postaje Koprivnica također su bili nazočni i aktivno sudjelovali te davali korisne savjete osobama i odgovarali na brojna pitanja.

Ovom prigodom od osoba koje su ciljane skupine u projektu čuli smo sa kakvim se problemima susreću. Podosta članova javilo se za riječ, obratilo se sa konkretnim problemima, izrazilo želju za daljnjom suradnjom, dalo i određene konstruktivne prijedloge za rad.



Stranica