Tjedna informacija za 4. do 10. studenoga 2013.g.

STANJE KRIMINALITETA - U proteklom tjednu zabilježeno je 21 kazneno djelo, od čega 13 kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo organiziranog kriminaliteta, pet kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta i dva kaznena djela maloljetničkog kriminaliteta.

Foto:  Liustracija

STANJE KRIMINALITETA

U proteklom tjednu zabilježeno je 21 kazneno djelo, od čega 13 kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo organiziranog kriminaliteta, pet kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta i dva kaznena djela maloljetničkog kriminaliteta.

Kazneno je prijavljeno 15 osoba. Razriješeno je osam kaznenih djela iz ranijih razdoblja za koja su prijavljena četiri počinitelja.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je 11 prekršaja, od čega prekršaj tučnjave, tri drska ponašanja, četiri svađe i vike, dva omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika i prekršaj držanja životinja bez nadzora.

Prekršajno je prijavljeno 11 osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 13 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Tjelesne ozljede zadobile su dvije osobe. Nije bilo teže ozlijeđenih osoba. Lakše su ozlijeđena dva vozača osobnih automobila, jedan putnik i pješak. 

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu nisu zabilježeni požari.

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježeno je devet prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji, a prijavljeno je 13 osoba.

Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu na mokrom kolniku

Pozivamo vozače motornih vozila da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima na kolniku i uvjetima vidljivosti kako ne bi dolazilo do slijetanja vozila van kolnika. Kako na mokrom kolniku kočenje traje znatno dulje nego na suhom kolniku, pozivamo vozače da povećaju razmak između vozila kako bi se pravovremeno mogli zaustaviti iza vozila koje se nalazi ispred njih, odnosno kako ne bi dolazilo do sudara vozila prilikom vožnje u slijedu.



Stranica