Križevci: Policija na sajmu predstavila preventivne projekte

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Od 8. do 10. studenoga u Križevcima na prostoru sportske dvorane OŠ Ljudevita Modeca, održan je XVI. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije, na kojemu su se predstavili i policijski službenici Policijske postaje Križevci.

Policijski službenici za prometnu preventivu postavili su  info točku s prigodnim promidžbenim materijalima tematike stradavanja u cestovnom prometu, te  projektima „Dan kao san“, „Živim život bez nasilja“ i „Manje oružja, manje tragedija“.

Izložen je i dio opreme koju koristi prometna policija u svakodnevnom radu,  a posjetitelji su mogli dobiti odgovore na pitanja vezana uz problematiku prometa.

Info točku je posjetilo i razgledalo oko 1 500 ljudi, a raduje činjenica da je među njima bilo najviše mladih, čemu je sigurnos dopinjela prezentacija i korištenja simulatora vožnje „Honda raiding trainer“.

Na prostoru sajma postavljena je i simulacija prometne nesreće u kojoj su sudjelovali traktor i osobni  automobil, koje je cilj bio podsjetiti vozače na potrebu  poštivanja prometnih propisa.

Građani su za postavu info točke  iskazali dobre dojmove, a nadamo se da smo na taj način pridonijeli podizanju  stanju sigurnosti  na višu razinu.
 



Stranica