Edukativno predavanje i besplatna registracija bicikala u Hlebinama

Slika PU_KK/Vijesti/2015/05/Hlebine.4.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U četvrtak, 7. svibnja, policijski službenici Policijske postaje Koprivnica i policijska službenica za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave sudjelovali su u aktivnosti u sklopu projekta „Registracija bicikala“.

U suradnji s općinom Hlebine, Policijska postaja Koprivnica organizirala je preventivnu aktivnost za građane. Aktivnost je izazvala veliki interes građana, pa je u okviru projekta „Registracija bicikala“ registrirano čak 176 bicikala. Prilikom same registracije bicikala, građani su dobivali korisne savjete kako zaštititi svoje bicikle od krađa:

              - uvijek zaključavati svoj bicikl dobrim lokotom na način da se lokotom obuhvati i kotač i rama bicikla,

              - da ne ostavljaju svoj bicikle na usamljenim i mračnim mjestima, već da ih stavljaju na mjesta gdje se kreće veći broj građana i prema mogućnostima na mjesta gdje postoje sigurnosne kamere,

              - da čuvaju dokumentaciju o biciklu, i naravno

              - da sve sumnjive osobe dojavljuju na broj 192. 

Prilikom kontakata s građanima, iste se upozoravalo na kaznena djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka, prijevare i krađe, te ih se pozvalo da ne puštaju u svoj dom nepoznate osobe bez obzira kako se one predstavljale (ako se osoba ne predstavi važećim dokumentom), da ne odaju svoje osobne podatke (bilo osobno, putem telefona ili unosom podataka na internetu), da prijave nestanak ili gubitak osobnih dokumenata. 

Također, građanima su podijeljene brošure vezane uz samozaštitu krađa bicikala, nedozvoljene uporabe osobnih podataka, teških krađa provaljivanjem u domove.

Poseban naglasak je dat na nužnost međusobne suradnje, odnosno reakcije građana na svako sumnjivo ponašanje i kretanje: građane se pozvalo da prilikom uočavanja sumnjivih/nepoznatih osoba ili vozila isto dojave na broj 192.



Stranica