Besplatna registracija bicikala u Koprivnici

Slika PU_KK/Vijesti/2015/06/reg.bic.17.6.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U srijedu, 17. lipnja, od 14 do 16 sati policijski službenici kontakt policije Policijske postaje Koprivnica i policijska službenica za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica, proveli su besplatnu registraciju bicikla u krugu Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek u Koprivnici. Besplatno je registrirano 30 bicikala. Prilikom registracije bicikala, građani su dobivali korisne savjete kako zaštititi svoje bicikle od krađa:

              - uvijek zaključavati svoj bicikl dobrim lokotom na način da se lokotom obuhvati i kotač i rama bicikla,

              - da ne ostavljaju svoj bicikle na usamljenim i mračnim mjestima, već da ih stavljaju na mjesta gdje se kreće veći broj građana i prema mogućnostima na mjesta gdje postoje sigurnosne kamere,

              - da čuvaju dokumentaciju o biciklu, i naravno

              - da sve sumnjive osobe dojavljuju na broj 192. 

Također, građanima su dati savjeti i upute kako da budu sigurni sudionici u prometu (obvezu upravljanja tehnički ispravnim biciklom,korištenje reflektirajuće odjeće ili prsluka, prijevoz djece na biciklima), isto tako skrenuta je pozornost na prevenciju sprečavanja kaznenih djela teških krađa i krađa te su im dati savjeti da zaključavaju svoja vozila i kuće, ne ostavljaju ključeve u bravi vozila ili kuća, isto tako da preko telefona nepoznatim osobama ne daju svoje osobne podatke ili nepoznatim osobama koje dolaze kod njih iz nepoznatih razloga i dr. Svima prisutnima dijeljeni su preventivni materijali vezani uz samozaštitu i prometna pravila.



Stranica