"Nisi sam" - edukativna predavanja u Kalniku i Novigradu Podravskom

Slika PU_KK/Vijesti/2011/12/NSNovPod1_300.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Jučer, 30. studenoga, policijski službenici Policijske postaje Križevci i Policijske uprave održali su predavanja u sklopu projekta „Nisi sam!“ u Osnovnoj školi u Kalniku. Predavanju je nazočilo 40 - tak roditelja učenika 5. razreda, kojima su podijeljeni i promo materijali preventivnih akcija.

Predavanje je bilo  usmjereno uglavnom na probleme vršnjačkog nasilja putem društvenih mreža i mobilnih komunikacija te su roditelji pozvani na radionice vezane uz elektroničko zlostavljanje koje će se organizirati u toku drugog polugodišta tekuće školske godine, čemu su veliku potporu dali nastavno osoblje i prisutni roditelji. Naime, škola posjeduje kabinet za informatiku, 20 - tak umreženih računala na kojima će se sa roditeljima u grupi odraditi problematika vršnjačkog nasilja putem društvenih mreža, SMS - poruka i ostalih elektroničkih medija.

Također, istoga dana u dvorani Osnovne škole u Novigradu Podravskom policijski službenici Policijske postaje Koprivnica i Policijske uprave održali su ista predavanja u sklopu projekta Policijske uprave "Nisi sam". Na predavanju su bili prisutni djelatnici škole, roditelji i učenici od 1. do 8. razreda, njih stotinjak. Od prisutnih roditelja njih 50 % se ne služi računalom, samim time nemaju niti pristup jednoj od društvenih mreža, ali zato imaju i po nekoliko djece koji imaju izrađene profile na Facebooku te su zainteresirani za radionicu na temu sprječavanja vršnjačkog nasilja putem modernih tehnologija.
 
 



Stranica