"Nisi Sam" - radni sastanak Vijeća učenika OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“

Slika PU_KK/Vijesti/2011/12/A.N.G.6.12.(2).300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Jučer, 6. prosinca, policijski službenici Policijske uprave koprivničko – križevačke, Ured načelnika, u OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ održali su radni sastanak, te edukativno predavanje za Vijeće učenika škole, na temu sprečavanja zlostave putem modernih elektroničkih tehnologija, te sprečavanja vršnjačkog nasilja. Na predavanju je bilo nazočno 40 – tak učenika, predstavnika različitih obrazovnih, dobnih skupina.

Prvotno, defektolog škole, zajedno sa učenicima, upoznali su policijske službenike sa istraživanjem koje je škola provela za učenike 5.,6. i 7. razreda, a vezano uz korištenje interneta.

Cilj sastanka je bio da učenici na satovima razredne zajednice provedu aktivnosti pod sloganom NE POZNAŠ GA? IZBRIŠI GA!. A odnosi se na broj prijatelja koji djeca imaju na društvenoj mreži „Facebook“,  da pogledaju dobro tko su im doista prijatelji, a tko oni koje ne poznaju, te da te osobe izbrišu, na taj način preveniraju možebitne neugodne ili opasne situacije, koje su im tijekom predavanja prezentirane.   



Stranica