Edukativno predavanje u sklopu projekta "Nisi sam" u OŠ "Ljudevita Modeca"

Slika PU_KK/Vijesti/2012/01/Nisi.sam.30.01.KŽ.300.gif

U ponedjeljak, 30. siječnja 2012. godine u vremenu od 17 do 18.45 sati policijski službenik Ureda načelnika Policijske uprave koprivničko – križevačke održao je predavanje u sklopu projekta „Nisi sam !“ u OŠ „ Ljudevita Modeca „ u Križevcima za roditelje učenika trećih razreda, njih oko 40-ak.

 Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U ponedjeljak, 30. siječnja 2012. godine u vremenu od 17 do 18.45 sati policijski službenik Ureda načelnika Policijske uprave koprivničko – križevačke održao je predavanje u sklopu projekta „Nisi sam !“ u OŠ „ Ljudevita Modeca „ u Križevcima za roditelje učenika trećih razreda, njih oko 40-ak. Predavanju je bila nazočna i aktivno sudjelovala pedagoginja škole Elvira Kiš-Miklečić.                       

Predavanje je bilo  usmjereno na probleme vršnjačkog nasilja, seksualnog nasilja i zlostavljanja  putem društvenih mreža i mobilnih komunikacija. U kratkom vremenskom razdoblju prisutni roditelji imali su mogućnost praktičnog prikaza podešavanja i zaštiti privatnosti na najpopularnijim društvenim mrežama u Hrvatskoj, upoznati se sa problemima zlouporabe osobnih podataka, CARNet-ovim brošurama za sigurnost na internetu, prijavama Abuse službi i ostalim mogućnostima nadzora i prijavljivanja svih kaznenih djela, pogotovo onih vezanih uz nasilje među vršnjacima. S obzirom da je do sada potvrđeno da je najpopularnija društvena mreža učenika na području Županije koprivničko - križevačke društvena mreža Facebook.

Policijska uprava koprivničko - križevačka postavila je stranicu na Facebooku pod nazivom „  Nisi Sam „ na koji pozivamo sve zainteresirane da nam prijave vršnjačko nasilje, seksualnu zlostavu, kao i sve ostalo vezano uz projekt, te da na istim stranicama pronađu korisne brošure za siguran rad na Internetu, sigurno surfanje Internetom za djecu, savjete Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba, stranicu Hrabrog telefona, CARNeta, Microsofta Hrvatska te ostale korisne savjete.

Roditelji su pozvani da se odazovu na praktične radionice koje se planiraju realizirati nakon predavanja za njihovu djecu u prostorijama škole.

Roditeljima učenika podijeljeni su promo materijali preventivnih akcija.



Stranica