Projekt Policijske uprave "Nisi sam" dobio priznanje u Opatiji

Slika PU_KK/Vijesti/2013/03/priznanje.opatija.1.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U Opatiji je, 21. ožujka, započela dvodnevna konferencija o sigurnosti gradova. Riječ je o 5. Konferenciji pod nazivom „Sigurnost gradova 2013“, koja se održava pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske. Konferencija se održava uz potporu Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, United Nations Development Programme Hrvatska, Hrvatskog ceha zaštitara, Državne uprave za zaštitu i spašavanje te Udruge gradova. Partner konferencije je Europski forum za urbanu sigurnost. Teme jubilarne pete konferencije su, kao i ranijih godina, prevencija kriminaliteta, civilno – krizno upravljanje gradovima i nove tehnologije u ostvarenju sigurnosti gradova.

Prije početka „radnog dijela“ konferencije, ministar Ranko Ostojić uručio je priznanje za najbolji projekt sigurnosti lokalne zajednice u 2013. godini gradonačelniku grada Opatije Ivi Dujmiću za uspješan projekt: „Siguran gost - zadovoljan gost“.

Među nagrađenim projektima, priznanje je dobio projekt Policijske uprave koprivničko – križevačke „Nisi sam“, kojeg zajedno realiziraju Policijska uprava i Vijeće za prevenciju kriminaliteta Koprivničko – križevačke županije.

Bitno je naglasiti da se projekt „Nisi sam“ provodi od rujna 2011. godine, a cilj samog projekta je senzibiliziranje, roditelja, djece, javnog mnijenja, svih, glede problematike, kako bi došlo do najvažnije svrhe - REAKCIJE NA NASILJE, prepoznavanje istog, prijavljivanje, nikako ne „okretanje glave od problema“.

Tijekom provođenja projekta policijski službenici održali su niz radionica i edukativnih predavanja učenicima i roditeljima na području Koprivničko – križevačke županije.

Program u čijem su osmišljavanju i provođenju intenzivno sudjelovali Dražen Magdić, Maja Vrbek i Tatjana Židov, tako je i na nacionalnoj razini postigao izniman uspjeh Policijske uprave i Županije koprivničko – križevačke.



Stranica