Rezultati nastavka kriminalističke obrade operativne akcije „PETLJA“

U nastavku izvida i kriminalističke obrade operativne akcije „PETLJA“, policijski službenici Policijske uprave koprivničko - križevačke dovršili su kriminalističku obradu nad šest hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela primanja i davanja mita.

U nastavku izvida i kriminalističke obrade operativne akcije „PETLJA“, policijski službenici Policijske uprave koprivničko - križevačke dovršili su kriminalističku obradu nad šest hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela primanja i davanja mita.
 
Policijski izvidi, mjere iz članka 180. Zakona o kaznenom postupku i kriminalistička obrada provođena je više mjeseci u koordinaciji sa USKOK-om i Upravom kriminalističke policije MUP-a.
Akcija je usmjerena prema nezakonitom djelovanju osoba u postupku osposobljavanja za vozače u jednoj auto – školi iz Križevaca.
 
Osnovano se sumnja da je vlasnik i odgovorna osoba auto - škole (1967.) u cilju pribavljanja imovinske koristi zainteresiranim kandidatima za vozače organizirao izdavanje uvjerenja o polaganju vozačkih ispita „B“ kategorije na nezakonit način. Sa ovlaštenim ispitivačima HAK-a (1957. i 1954.) sa područja Zagreba dogovarao je siguran prolazak na vozačkom ispitu, za što je primao novac od zainteresiranih kandidata, a koji je dijelio sa ispitivačima. U posredovanju mu je pomagao instruktor u auto – školi (1979.)
Nezakonito dobivena uvjerenja o položenom vozačkom ispitu ishodila su dva osumnjičenika sa područja Koprivničko – križevačke županije (1986. i 1966.)
 
Temeljem naloga Županijskog suda u Koprivnici izvršene su pretrage poslovnih prostora, obiteljskih kuća i drugih prostora koje koriste osumnjičenici te su oduzeti predmeti koji se dovode u svezu sa izvršenjem opisanih kaznenih djela.
 
Poradi osnovane sumnje u izvršenje kaznenih djela „Primanje mita“ i  „Davanje mita“ te pomaganja izvršenja, protiv svih osumnjičenika podnesena je kaznena prijava USKOK-u redovnim putem.


Stranica