Redovno tjedno statističko izvješće za razdoblje od 6. do 12. srpnja 2009.g.

STANJE KRIMINALITETA - U proteklom tjednu evidentirano je 18 kaznenih djela, od čega 12 iz oblasti općeg kriminaliteta, dva kaznena djela zlouporabe opojnih droga, dva kaznena djela gospodarskog kriminaliteta, kazneno djelo iz oblasti prometa te kazneno djelo iz ostalih oblasti.

STANJE KRIMINALITETA
                                              
            U proteklom tjednu evidentirano je 18 kaznenih djela, od čega 12 iz oblasti općeg kriminaliteta, dva kaznena djela zlouporabe opojnih droga, dva kaznena djela gospodarskog kriminaliteta, kazneno djelo iz oblasti prometa te kazneno djelo iz ostalih oblasti.
            Kazneno je prijavljeno 12 počinitelja.
                                                                                   
STANJE JAVNOG REDA I MIRA
 
            Protiv javnog reda i mira evidentirano je 13 prekršaja, od čega tri prekršaja tučnjava, drsko ponašanje, dva prekršaja svađe ili vike, pet omalovažavanja i vrijeđanja službenih osoba i dva davanja pića pijanim osobama.
            Prekršajno je prijavljeno 15 počinitelja.
                       
STANJE SIGURNOSTI PROMETA
 
            Evidentirane su 24 prometne nesreće, od čega deset sa ozlijeđenim osobama i 14 sa materijalnom štetom. Ozlijeđeno je 12 osoba. Teške tjelesne ozljede zadobili su vozač mopeda, vozač osobnog automobila i putnik, dok su četiri vozača osobnih automobila, vozač bicikla, tri putnika i pješak zadobili lake tjelesne ozljede.
 
ZAŠTITA OD POŽARA
 
            U proteklom tjednu evidentiran je požar na prometnom sredstvu sa procijenjenom materijalnom štetom od  7 500 kuna.
 
OSTALI DOGAĐAJI
 
            Djelatnici policije Policijske uprave poradi počinjenog prekršaja nasilničkog ponašanja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji podnijeli su prijave protiv 12 osoba, dok su prema Obiteljskom zakonu na javnom mjestu nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje zatečene dvije osobe mlađe od 16 godina.


Stranica