Prometna nesreća s poginulom osobom u Koprivnici

Slika PU_KK/vijesti/2009/07/pnmotoristaKc.jpg

Jučer, 14. srpnja, oko 19.20 sati na Križevačkoj cesti u Koprivnici, 54 - godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“ koprivničkih reg. oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,38 g/kg.

Jučer, 14. srpnja, oko 19.20 sati na Križevačkoj cesti u Koprivnici, 54 - godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“ koprivničkih reg. oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,38 g/kg. Vršeći radnju uključivanja u promet sa parkirališnog prostora trgovine na kolnik nije propustio motocikl marke "Honda" križevačke reg. oznake, sa kojim je Križevačkom cestom u smjeru Zagrebačke ulice upravljao vozač D.Z. (1979), prevozeći kao putnicu suprugu K.Z. (1984). Uslijed opisanog došlo je do udara motocikla u osobni automobil. Od siline udara motocikl je odbačen na biciklističko-pješačku stazu, gdje je udario u betonsko-metalnu ogradu kuće, nakon čega su vozač i putnica pali na stazu.
Vozač motocikla i putnica su vozilom Hitne medicinske pomoći prevezeni u Opću bolnicu u Koprivnici, gdje je utvrđeno da su zadobili teške tjelesne ozljede opasne po život. Tijekom noći putnica je od zadobivenih ozljeda preminula.
 
Vozač i putnica koristili su zaštitne kacige, no vozač je upravljao motociklom prije stjecanja prava na upravljanje, bez položenog vozačkog ispita A kategorije
 
Očevidne radnje na mjestu događaja izvršili su policijski službenici Postaje prometne policije Koprivnica.
 
Vozač osobnog automobila zadržan je u prostorijama policijske postaje do otrježnjenja, nakon čega je uhićen te je u tijeku kriminalistička obrada.
 
Još jednom pozivamo sve sudionike u prometu, posebice vozače motornih vozila, vozače motocikala i mopeda te putnike, da poštuju prometna pravila i propise, kako bi se izbjegle prometne nesreće i teška stradavanja koja osobito prate prometne nesreće u srazu motornih vozila sa motociklima i mopedima.


Stranica