Preventivni plakati u Križevcima

Slika PU_KK/vijesti/2009/07/Citylight1.jpg

Poradi stradavanja mladih vozača u prometu, posebice vozača motocikala i mopeda, te poradi relativno visokog udjela alkohola kod sudionika prometnih nesreća, Policijska postaja Križevci u suradnji sa Gradom Križevci, inicirala je projekat postavljanja "city light" plakata u gradu Križevcima na iznesene teme.

Poradi stradavanja mladih vozača u prometu, posebice vozača motocikala i mopeda, te poradi relativno visokog udjela alkohola kod sudionika prometnih nesreća, Policijska postaja Križevci u suradnji sa Gradom Križevci, inicirala je projekat postavljanja "city light" plakata u gradu Križevcima na iznesene teme.

Naime, u Križevcima u ulici Ivana Zakmardija Dijankovečkog i na Trgu Svetog Florijana, postavljeni su plakati sa porukom mladima a i svim drugim sudionicima u prometu da konzumiranje alkohola i nekorištenje zaštitne opreme kod vozača mopeda i motocikala dovodi do teških stradavanja i neželjenih pravnih posljedica koje idu uz isto.

Svoj doprinos edukaciji mladih vozača nesebično su dali višegodišnji vozači motocikala i prvaci države u brzinskom motociklističkom sportu Zdravko Leljak i Dražen Kemenović, koji su svojim primjerom uputili poruku  - "koristite zaštitnu kacigu, jer ona glavu čuva".

Nadamo se da ćemo i na ovaj način djelovati na mlade vozače u clju što sigurnijeg prometovanja na našim prometnicama i da ćemo smanjiti broj 
 neželjenih posljedica.

 


Stranica