Pojačane mjere nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 11. do 14. rujna 2009. g., policijski službenici Policijske uprave u provedbi pojačanih mjera nadzora prometa sankcionirali su ukupno 148 prometnIh prekršaja, od čega 34 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina, 26 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, osam prekršaja

Tijekom vikenda, od 11. do 14. rujna 2009. g., policijski službenici Policijske uprave u provedbi pojačanih mjera nadzora prometa sankcionirali su ukupno 148 prometnIh prekršaja, od čega 34 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina, 26 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, osam prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava (bez položenog vozačkog ispita), šest prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, deset prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i tri prekršaja nekorištenja zaštitne kacige.
 
Iz prometa je isključeno 37 vozača i 12 vozila. 12t osoba je dovedeno u prostorije policije i smješteno u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Četiri vozača koji su višestruki recidivisti u prometu uhićeni su i dovedeni na Prekršajni sud u Koprivnici i Križevcima.
 
Najveća alkoholiziranost zabilježena je u nedjelju, 13. rujna, u 2.15 sati u Đurđevcu gdje je 48 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,79 g/kg.


Stranica