Dovršena kriminalistička obrada krađa novca iz kuće u Drnju

Slika PU_KK/vijesti/2009/10/novac02.jpg

Jučer, 22. listopada, kriminalistički službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističku obradu nad dvije državljanke Republike Mađarske (1953. i 1957. g.) poradi osnovane sumnje u izvršenje kaznenog djela krađe novca.

Jučer, 22. listopada, kriminalistički službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističku obradu nad dvije državljanke Republike Mađarske (1953. i 1957. g.) poradi osnovane sumnje u izvršenje kaznenog djela krađe  novca.

Osnovano se sumnja da su osumnjičene u srijedu, 21. listopada, oko 14.40 sati u Drnju, iskoristile nepažnju ukućana te se ušuljale u nezaključanu obiteljsku kuću, dok se vlasnik (1948.) nalazio u radionici, a supruga mu (1953.) u prostoriji dnevnog boravka kuće. Neopaženo su ušle u prostorije dviju spavaćih soba odakle su iz sobe sina (1984.) otuđile novac u kunama i eurima, oštetivši vlasnika za ukupni novčani iznos oko 23 300 kuna.

Osumnjičene su zatečene i uhićene u pokušaju izlaska iz Republike Hrvatske na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Gola. Kod istih je pronađen novac koji je vraćen vlasniku.

Osumnjičene su 22. listopada, poradi osnovane sumnje i izvršenje kaznenog djela „Krađa“ iz članka 216. Kaznenog zakona, dovedene Istražnom sucu Županijskog suda u Koprivnici, koji im je odredio zadržavanje te su prepraćene u Okružni zatvor u Bjelovaru.


Stranica