Upozorenje: Prijevare građana!

Slika PU_KK/vijesti/2009/12/novac02.jpg

Upozoravaju se građani na pojavne oblike prijevara koje se u posljednje vrijeme vrše i na području naše Županije. Tako je od mjeseca rujna zabilježeno pet kaznenih djela prijevara te veći broj dojava građana o kontaktima sa sumnjivim osobama.

Upozoravaju se građani na pojavne oblike prijevara koje se u posljednje vrijeme vrše i na području naše Županije. Tako je od mjeseca rujna zabilježeno  pet kaznenih djela prijevara te veći broj dojava građana o kontaktima sa sumnjivim osobama.

Ove prijevare u pravilu vrše ženske osobe koje, najčešće starijim osobama, nude na prodaju razne predmete za koje tvrde da su medicinska pomagala i često se pozivaju da su upućeni od strane njihovih liječnika. Za predmete koje nude traže i uzimaju od lakovjernih građana i više tisuća kuna, a zapravo je riječ o predmetima manje vrijednosti (anatomski jastuci, masažeri, magnetne rukavice i ogrlice i dr.).

Upućujemo građane da ne nasjedaju ovakvim ili sličnim ponudama te ih pozivamo da o svim sumnjivim kontaktima i ponudama odmah izvijeste policiju na broj telefona 92.

Više o raznim oblicima prijevara i savjetima građanima možete pročitati ovdje.


Stranica