Dovršeno kriminalističko istraživanje - Zlouporaba opojnih droga

Slika PU_KK/vijesti/2009/12/droga01.jpg

Danas, 22. prosinca 2009. godine, policijski službenici Policijske uprave koprivničko - križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad petoricom hrvatskih državljana sa područja grada Koprivnice i Županije

Foto: Ilustracija
Danas, 22. prosinca 2009. godine, policijski službenici Policijske uprave koprivničko - križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad petoricom hrvatskih državljana sa područja grada Koprivnice i Županije (1984., 1978., 1977., 1982. i 1975.) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe opojnih droga.

Policijski izvidi i kriminalističko istraživanje provođeno je više mjeseci uz punu koordinaciju sa Županijskim državnim odvjetništvom u Koprivnici, a riječ je o nastavku kriminalističkih istraživanja o čijim rezultatima smo izvijestili 17. studenog 2009. godine.

Osnovano se sumnja da su osumnjičenici od studenog 2009. godine na području Koprivnice neovlašteno prodavali, međusobno i drugim osobama, opojnu drogu marihuanu i hašiš. U tom razdoblju su na području Koprivnice stavili u opticaj oko 0,5 kg marihuane

Temeljem naloga Županijskog suda u Koprivnici izvršene su pretrage osoba, osobnih automobila, stanova, obiteljskih kuća i drugih prostora koje koriste osumnjičenici te je pronađeno i oduzeto 0,4 grama marihuane i  179 sjemenki indijske konoplje.Također, tijekom vršenja pretraga oduzeta su i četiri mobilna telefonska uređaja s telefonskim karticama te 58 komada puščanog streljiva.

Poradi osnovane sumnje u izvršenje kaznenih djela „Zlouporaba opojnih droga“ iz članka 173. Kaznenog zakona osumnjičenici su danas dovedeni uz kaznenu prijavu Istražnom sucu Županijskog suda u Koprivnici.Također, protiv osumnjičenika slijedi i optužni prijedlog Prekršajnom sudu poradi prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, te protiv jednog osumnjičenika (1978.) poradi prekršaja iz Zakona o oružju.


Stranica